Klädsel vid begravning

Börja med att se efter om det står något om klädseln i dödsannonsen. Om det inte finns några önskemål från familjen, är en mörk klädsel brukligt.

Vilken färg på slipsen?

Svart slips bör man ha på en begravning, om man inte tillhör de närmaste, då väljer man en vit slips. Vilka är det då som anses vara de närmaste? Dit räknas familjen och den allra närmaste släkten. Är du osäker på vilken slips du ska välja så är svart slips alltid korrekt.

Mörk klädsel

Vill man vara riktigt formell så klär man sig i svart. Annars är det mörka diskreta färger som gäller. Kostym eller kavaj för männen med vit skjorta och svart slips (vit slips om man tillhör den närmaste familjen). Kvinnorna kan välja klänning, byxor eller kjol och vit blus. Tänk på att välja mörka strumpor.

Valfri klädsel

Som rubriken anger är klädseln valfri men en begravning är en högtidsstund så klädseln ska vara anpassad efter det. Vad det innebär för just denna begravning finns nog att hämta i hur du kände den avlidne och dess anhöriga och vänner. Förutom att klädseln ska vara respektfull så ska du också känna dig bekväm i den.

Barns klädsel

Barnens klädsel behöver inte följa de vanliga färgkoderna utan barnens finkläder är alldeles utmärkta.

Klädsel på begravning

Är ingen klädsel angiven så är det mörk klädsel som gäller.

Sorti Begravningar - 08-410 420 25 - 08-765 28 00 - info@sorti.se
Camilla Söderberg Falk
Camilla Söderberg Falk 0701-429 300 camilla@sorti.se
Anna Larsdotter
Anna Larsdotter 0709-424 029 anna@sorti.se
Anette Dahlqvist
Anette Dahlqvist 0703-421 700 anette@sorti.se