Klädsel vid begravning

Börja med att se efter om det står något om klädseln i dödsannonsen. Om det inte finns några önskemål från familjen, är en mörk klädsel brukligt.

Vilken färg på slipsen?

Svart slips bör man ha på en begravning, om man inte tillhör de närmaste, då väljer man en vit slips.

Vilka är det då som anses vara de närmaste?Dit räknas familjen och den allra närmaste släkten. Är du osäker på vilken slips du ska välja så är svart slips alltid korrekt.

Mörk klädsel

Vill man vara riktigt formell så klär man sig i svart. Annars är det mörka diskreta färger som gäller. Kostym eller kavaj för männen med vit skjorta och svart slips (vit slips om man tillhör den närmaste familjen). Kvinnorna kan välja klänning, byxor eller kjol och vit blus. Tänk på att välja mörka strumpor.
Ljus klädsel

Då är det ljusa diskreta färger som är tanken eller möjligen valfri klädsel. Man vill undvika sorgklädsel på begravningen.

Valfri klädsel

Det innebär också valfri klädsel. Men att klä upp sig av respekt för de närstående hör ändå till god ton. Man bör hålla sig till en mildare färgskala och undvika starka färger.

Barns klädsel

Barnens klädsel behöver inte följa de vanliga färgkoderna utan barnens finkläder är alldeles utmärkta. Eventuellt kan man vara lite försiktigt med den röda färgen.

Klädsel vid begravning

Barnen kan ha sina finkläder.

Sorti Begravningar - 08-410 420 25 - 08-765 28 00 - info@sorti.se
Camilla Söderberg Falk
Camilla Söderberg Falk 0701-429 300 camilla@sorti.se
Anna Larsdotter Sorti Begravningar
Anna Larsdotter 0709-424 029 anna@sorti.se
Anette Dahlqvist
Anette Dahlqvist 0703-421 700 anette@sorti.se